Verkeerd Wereldbeeld 1

Er zijn veel vrijwel onontdekte volken op deze wereld, en een aantal op de grens tussen deze en een andere wereld. Maar er is er volgens mij geen zo onvolprezen en vreemd als het Verkeerde volk.

Verkeerde mensen
Één van de meest complete afbeeldingen ooit gevonden van een Verkeerd Volk. Vermoedelijk genomen vlak voor een rituele rondwandeling om hun leefgebied op te eisen

 

 

Dit vreemde volkje leeft op de grens tussen de ”normale” wereld en een wereld vol met elfjes, feetjes en pokemonjagers. Op deze perferie heeft dit volk een eigen ”beschaving” opgebouwt. Na undercover onder hun te hebben geleefd heb ik veel geleerd.

Één van hun intressante gebruiken is bijvoorbeeld de ”Porto Check”, een manier om te bevestigen dat ze nog in contact staan met de buitenwereld. In een ver verleden werd dit ritueel alleen toegepast in combinatie met een portofoon, maar tegenwoordig komt dit ritueel ook voor bij de zeldzame stiltes die aan tafel kunnen vallen, of via internet.

”Check” is van oorsprong een onderdeel van dit ritueel, maar is ontwikkeld tot een breder begrip. Door ”Check” te zeggen geven Verkeerde mensen onderling aan dat ze alle relevante informatie hebben om door te kunnen, een soort brede ”boodschap ontvangen, verwerkt en wordt nu omgezet in de praktijk” betekenis.

 

Maar buiten deze gebruiken heeft dit volk, net zoals elk ander, folklorische figuren die telkens in hun orale tradities naar voren komen.

 

”Fransen”, uitgesproken als een grom. Dit zijn wezens uit een bijzondere streek heel ver hier vandaan waar zowel mondelinge als non-verbale communicatie dermate anders werken dat een ”doorij” teken schijnbaar gelijk staat aan een ”sta hier stil en vertel mij uw levensverhaal” teken.

”Bloemenkijkers” wezens die van hene en ver komen om te kijken naar allang verwelkte tulpen. Deze bijzondere wezens leven in de overtuiging dat internet niet bestaat en dat tulpen permanent in bloei staan. Hun comminicatieve vaardigheden staan over het algemeen een beetje boven dat van de bovengenoemde ”Fransen”. Maar de echte ramp begint natuurlijk wanneer, ergens in de duisterste grochten van ”doe het alsjeblieft niet” er een mengeling ontstaat van deze stammen.

De beruchte ”Fleur Op’s”, deze wezens spreken op een soortgelijke frequentie als de ”Fransen”, maar delen hun onmogelijke ambities en verwachtingen met de ”Bloemenkijkers”. Dit volkje is tot lange zinloze gesprekken in staat en schijnt immuun te zijn voor alle communicatie mogelijkheden of voor verkeersomstandigheden. Er wordt hoopvol aangenomen dat deze wezens slechts mythologische boemannen zijn om Verkeerde kindertjes wakker te houden na hun nachtdienst.

 

Ook bestaan er verhalen over de Kleurtjes en de Kleurlozen. Twee volken die sterk met elkaar zijn verbonden. Het verschil zit hem er in dat de Kleurtjes ergens in hun voertuig een bepaalde kleurenkaart hebben verstopt, onzichtbaar voor het ongetrainde oog. Deze kleuren snel kunnen herkennen is één van de bovenmenselijke vaardigheden die de Verkeerde stam heeft ontwikkeld. De Kleurlozen zijn nog veel mysterieuzer. Dit volk is al jaren in staat gebleken om informatie te ontwijken. Zij testen de standvastigheid van de Verkeerde mensen, door een plek op te eisen waar zij vooralsnog niet thuishoren. Wanneer deze wezens zijn verjaagd en op een queeste gestuurd om een kaart te halen, verdwijnen zij vaak in de nevelen der tijd om een volgend jaar pas weer te verschijnen.

Het meest kwaadaardig zijn de KleurenLeugens, zij die onder een Kleur rijden die niet de hunne is. Chaos en frustratie volgt hun pad.

Maar er zijn ook positievere figuren in de orale tradities van dit Verkeerde volk. Zo is er de geliefde ”Aflossing”. Een soort van Messias figuur waar schijnbaar al enige eeuwen op wordt gewacht, maar die elk moment wordt verwacht om verlossing en vrijheid te brengen. Een enkele afscheiding binnen het Verkeerde Volk zit dit figuur als een genadeloze brenger van de eindtijd.

 

Tot dusver deze eerste representatie van het Verkeerde wereldbeeld. Ik hoop dat u wat wijzer bent geworden over hoe het Verkeerde lang zo verkeerd niet is.

Advertenties

Een gedachte over “Verkeerd Wereldbeeld 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s